Влада, ДСНС, Події

Спекотні вихідні у Шостці видались багатими на надзвичайні події: горів ліс та сміттєзвалище (+відео)

Під час апаратної наради міський голова Микола Нога повідомив про загоряння лісів. Щоб допомогти ліквідувати пожежу до рятувальників приєднались працівники лісгосу та агролісу.

Микола Петрович закликав мешканців громади ні в якому разі не розпалювати багаття перебуваючи на природі. Температура повітря надзвичайно висока, тому полум’я розповсюджується миттєво.

Також пожежа виникла і на сміттєзвалищі твердих побутових відходів. Загоряння почалось з вечора п’ятниці і тривало майже до ранку понеділка. Єдкий сморід, про який ми вже повідомляли в ніч на 15 липня, поширився на все місто.

Начальник управління ЖКГ Геннадій Мелашенко повідомив, що працівники комунальних служб були залучені до гасіння пожежі на сміттєзвалищі:

Працювали по ліквідації возгорань, в тому числі на полігоні твердих побутових відходів. Працівники “Шостка-Зелебуд” сьогодні, з пів на другу ночі, підвозили воду та залишаються там і наразі.

Очільник міста подякував усім, хто взяв участь у гасінні пожеж:

Я дякую Вам, особисто за те, що вночі не спите, працюєте, колективу Зелендбуду, що приймав участь, особливо Шляховій, яка посеред ночі організовувала поїздки та дякую працівникам звалища. Всі працювали, приємно, що ніхто не відлинював.

Через надзвичайно високу температуру та ризик нових возгорань міській голова закликав керівників установ залишатись на місцях та не покидати громаду.

Фото ілюстративні.

Коментувати