Влада, Суспільство, Фінанси

На сесії Шосткинської міськради депутати внесли зміни до бюджету громади: на які заходи збільшили фінансування та яке питання викликало жваве обговорення

Вчора, 15 жовтня, відбулося дев’яте пленарне засідання VІІ сесії міської ради. Депутати розглянули близько 30 питань, серед яких було й збільшення фінансування освітньої галузі громади, соціального захисту населення, медицини та спорту.

При обговоренні внесення змін до бюджету Шосткинської міської територіальної громади на 2024 рік, начальниця фінансового управління Ольга Голушко проінформувала присутніх, що відповідно до постанови Кабміну України на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середьної освіти у 2024 році передбачена державна субвенція у сумі майже 4,7 млн гривень для управління освіти.

Також, відповідно до розпоряження Сумської ОВА, збільшили субвенцію на компенсацію за пільговий проїзд захисників і захисниць України, у сумі 88 тис. гривень.

Депутати Шосткинської міської ради підтримали пропозицію Андрія Вєтохи, який запропонував передбачити 200 тис. гривень для дитячої юнацької спортивної школи «Барса», які скерують на участь наших дітей у змаганнях різних рівнів.

Депутати прийняли рішення щодо виділення коштів, у сумі 200 тис грн, на поточний ремонт роздягальні початкової школи №1 та на заміну вікон у спортивний залі – 311 тис. гривень.

Народні обранці підтримали пропозицію свого колеги Миколи Ліфіренко щодо ремонту локацій “Активні парки” у міському центральному парку Свободи. Для цих робіт передбачили 50 тис. гривень. На ремонт вбиральні Богданівської амбулаторії буде скеровано 200 тис. гривень.

В свою чергу депутат міськради, Світлана Суптельна поцікавилась, чому досі ніхто не займається реставрацією барельєфа Тараса Шевченка біля початкової школи “Паросток”, на яку депутати вже виділили кошти.

Ще тільки є проєктне рішення у Єфремова (гол. архітектор). Але в цьому році буде зроблено, – проінформував міський голова Микола Нога.

Питання виділення більше ніж півмільйона гривень з міського бюджету на облаштування навчально-тренувального класу в Шосткинській станції екстреної медичної допомоги викликало жваве обговорення серед народних обранців.

На думку народної депутатки Анни Каплієвої, Шосткинська громада не повинна фінансувати цей проєкт, так як медичний заклад підпорядкований області, яка і має виділяти на нього кошти.

В мене виникло питання, оскільки цей заклад підпорядковується Сумській обласній раді, чому місто і міський бюджет має брати на себе зобов’язання ремонтувати навчальні класи у данному закладі? Тим більше, що навчання не є безкоштовним.

У відповідь на занепокоєння депутатки очільник міста Микола Нога пояснив, що на виділені кошти заклад зобов’язується безкоштовно навчати медичний персонал.

Старший лікар екстренної медичної допомоги Павло Кузьмин пояснив, що вони просять не повної оплати від міста, а всього лише співфінансування.

На нашій станції працюють люди, які є членами нашої громади. Ми теж тут працюємо, надаємо допомогу нашим жителям і ми також сплачуємо податки у місцевий бюджет.

Яка їх кількість? Можливо дехто не знає, але за минулий рік було сплачено 3 млн. гривень в цьому році близько такої ж суми буде сплачено.

В першу чергу стоїть завдання підтримувати доволі високий рівень наших працівників, – зауважив Павло Кузьмин.

Як зазначив Микола Нога, обсяги роботи станції екстренної медичної допомоги значно збільшились і медикам доводиться обслуговувати території, що розташовані на прикордонні. За словами Миколи Петровича, майже вся північ залежить від їх роботи.

Тож рішенням депутатів було підтимати виділення 574 тис. гривень на облаштування навчально-тренувального класу в Шосткинській станції екстренної медичної допомоги.

Коментувати