Новини, Фоторепортаж

Знищена остання згадка про існування історичного підприємства Шостки (Фото)

Нагадаємо, “Свема” українське та радянське підприємство з виробництва кіно-, фото- та рентген-плівки, фотопаперу, магнітофонних стрічок та касет було засноване в місті 1 жовтня 1931 року.

З 1934 року на фабриці почали виготовляти плівку для звукозапису та рентген-плівку. Вже 1937 року на плівку виготовлену на фабриці, був знятий фільм Великий громадянин — перший радянській художній фільм повністю знятий на радянську кіноплівку. 1938 року почали виготовляти кольорову плівку. На магнітні стрічки «Свема» були записані більшість аудіокасет відомих радянських естрадних співаків, а на кіноплівку знята переважна більшість радянських кінофільмів.

Під час Другої світової війни фабрика була вивезена до Красноярську. 1954 року було відкрито цех з виробництва магнітних стрічок. З 1965 року «Свема» — марка і товарний знак підприємства.

З 2004 року ВАТ “АК «Свема»” знаходиться в процедурі санації, яка передбачає залучення інвесторів для організації виробництва на промисловому майданчику підприємства як на базі наявних об’єктів і технологій, так і шляхом створення нових виробництв.

Станом на 18 квітня 2019 року знищено напис “Свема”, остання згадка про існування історичного підприємства Шостки.

Інформація взята з Вікіпедії ,  фото з мережі Інтернет.

Коментувати