102

Зловмисник вибив двері до квартири пенсіонерки та викрав звідти дублянку й інвалідний візок.

Проте далеко втекти зі «здобиччю» не встиг – його оперативно затримали співробітники Шосткинської поліції.

Про квартирну крадіжку до поліції повідомила сусідка потерпілої пенсіонерки. Жінка розповіла, що почула незрозумілий шум у під’їзді, а визирнувши з квартири, побачила вибиті вхідні двері до сусідського житла. Вона також додала, що інші сусіди бачили двох підозрілих чоловіків з інвалідним візочком, які виходили з їх під’їзду.
За вказаною адресою негайно виїхали співробітники поліції.
З’ясувалось, що самої власниці обікраденої квартири на той час вдома не було. Пізніше вона повідомила поліцейським, що з помешкання зникла дублянка та інвалідний візочок.
Поліцейські розпочали пошуки підозрюваних.
«Під час обстеження мікрорайону, де сталася крадіжка, наші співробітники помітили двох чоловіків, схожих за тим описом, що надали очевидці, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Їх затримали та для з’ясування всіх обставин доставили до відділу поліції». Одному з затриманих 36 років, він житель Одеської області, має судимість за вчинення майнових злочинів. Саме його підозрюють у скоєнні крадіжки. Його товариш – місцевий, він і розповів про перебіг подій, які призвели до крадіжки.


З‘ясувалось, що він знайшов чужий паспорт і по вказаній у ньому реєстрації вирішив повернути документ власнику. Допомагати у поверненні посвідчення особи громадянина України підрядився новий знайомий. Чоловіки прийшли за вказаною адресою, проте до квартири піднявся його товариш. З’ясувалося, що вдома нікого не має. Приятель вибив двері та викрав звідти вказані речі.
Наразі поліцейські вже вилучили викрадені майно, яке після необхідних слідчих дій повернуть власниці. Самого ж зловмисника затримано згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
У поліції за фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Коментувати