102

В Шостці триває профілактичне відпрацювання міста та району

Відповідні заходи на території міста та району своїм наказом оголосив начальник ГУНП в Сумській області Руслан Пиняга. Їх проведуть з метою попередження скоєння правопорушень та стабілізації оперативної обстановки в регіоні.

Основні завдання щодо проведення відпрацювання очільник поліції Сумщини окреслив своїм підлеглим під час проведення інструктивної наради з керівниками галузевих служб ГУНП. Руслан Пиняга також дав доручення начальнику Шосткинського відділу поліції долучити до проведення превентивних заходів і громадськість.
«Мета превентивного відпрацювання – створення для жителів та гостей міста та району безпеки перебування у громадських місцях та забезпечення публічного порядку на вулицях населених пунктів району. Для цього пропоную залучити і місцевих активістів – членів вже створених громадських формувань, які готові попрацювати разом з поліцією на оздоровлення оперативної обстановки в Шостці. Всі напрацювання обов’язково мають бути висвітлені в засобах масової інформації. Люди повинні знати, що робиться для забезпечення їх спокою та правопорядку “, – зазначив начальник ГУНП.
Всього до відпрацювання залучено 107 правоохоронців, серед яких співробітники управління кримінального розшуку, управління превентивної діяльності, відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, відділу організації діяльності груп реагування управління превентивної діяльності, працівники ювенальної превенції, слідчого управління, військовослужбовці Національної Гвардії України, співробітники роти поліції особливого призначення.
Вже вчора в Шосткинському відділі поліції відбувся детальний інструктаж працівників залучених до проведення відпрацювання. Надані орієнтування щодо: осіб, які перебувають у розшуку та безвісти зниклих, викрадених речей і автотранспорту.


Особливий наголос був зроблений на забезпеченні публічного порядку, безпеки дорожнього руху, розкритті та розслідуванні злочинів і правопорушень, виявленні фактів незаконного обігу наркотиків, зброї та боєприпасів, профілактиці вуличної злочинності. Правоохоронці також вживатимуть заходів з попередження шахрайств, угонів автівок, профілактиці дитячій бездоглядності тощо. Крім того, особовий склад був націлений на покращення роботи у виявленні, документуванні та розкритті кримінальних правопорушень, безумовному дотриманні дисципліни й законності, та ввічливому ставленні до громадян.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати