Новини

В курортному селище Лазурне масово захворіла на гострий гастроентерит група з 22-х дітей, що прибули з Шостки

У спортивно-оздоровчому таборів Буревісник в курортному селище Лазурне, що на березі Чорного моря, масово захворіла на гострий гастроентерит група з 22 дітей, що прибули з Шостки. Відомо, що це  діти, які займаються східними єдиноборствами. Перебування в таборі відбулось за ініціативи східних єдиноборств України. Перші симптоми діти відчули ще ввечері 22 липня.  Юні спортсмени скаржилися на блювоту, нудоту, пронос, болі в животі, підвищення температури. Першу медичну допомогу відразу ж їм надав батько одного із юних спортсменів, який за фахом є медиком. Після чого їх тренер, Олександр Куниця, звернувся за допомогою до місцевих лікарів.

До районної лікарні у Скадовську було ушпиталено 14 дітей. Аби тримати ситуацію під контролем, міський голова Микола Нога зв’язався з очільником Скадовська. За рахунок Шосткинської міської влади був орендований автобус, на якому наразі до Шостки повертаються 8 дітей, що не постраждали. Їх супроводжує Ірина Нікітіна, голова профспілки працівників освіти. Вона прокоментувала ситуацію.

14 шосткинських дітей скадовські лікарі  вирішили залишити під наглядом. З їх рішенням  погодився шосткинський медик, який, до речі, терміново  виїхав до Скадовська. За словами заступника міського голови Ніни Сивавої для цієї групи дітей також буде виділений автобус. Олександр Куниця, тренер зі східних бойових мистецтв  у телефонному режимі повідомив, як почуваються спортсмени, які наразі знаходяться в лікарні

У таборі «Буревісник» триває епідеміологічне розслідування. Якщо буде доведена вина відповідальних осіб табору про неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, то це загрожує їм штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментувати