102

У Шостці поліцейські затримали юнака який “спеціалізувався» на крадіжках

Цікавили 18-річного місцевого жителя в переважній більшості мобільні телефони, які він викрадав з квартир та навчальних закладах міста. Наразі доведена його причетність до скоєння трьох таких злочинів. Одна з постраждалих – 70 річна жінка, що живе на першому поверсі багатоповерхівки. Зловмисник скористався відчиненим вікном в її кімнаті і викрав два телефони. До квартири 37-річної місцевої жительки, що розташована на другому поверсі, зловмисник проник скориставшись газовою трубою як дробиною. 

«Відмітився» спритник і в навчальному закладі, куди заліз через вікно і викрав ноутбук. Але в цьому випадку діяв зі спільником – поки перебував в приміщенні, з вулиці його «підстраховував» 18-річний товариш.
«Незважаючи на досить молодий вік, підозрюваний має за плечима кілька судимостей за вчинення майнових злочинів, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції.Доречи, його спільник також має проблеми із законом за скоєння аналогічних злочинів. Обидва хлопці, орендували квартиру у Шостці. Під час обшуку поліцейські знайшли документи, які підтверджують, що частина викрадених речей була ними здана до ломбарду»


Наразі 18-річні зловмисники дають пояснення слідчим. За вже встановленими фактами відкриті кримінальні провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За скоєне їм загрожує до шести років позбавлення волі.
Крім зазначеного, правоохоронці перевіряють підозрюваних на причетність до скоєння інших подібних злочинів на території міста та області.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати