102

У Шостці поліцейські затримали серійного крадія

Переважно знайомлячись на вулиці з громадянами, раніше судимий 36-річний шосткинець користувався їх гостинністю для скоєння крадіжок з житла нових товаришів. Поліцейські не тільки викрили зловмисника, а й розшукали та повернули власникам викрадені у них речі.
Так, в один з вечорів підозрюваний познайомився на вулиці з 58-річним жителем Шостки, який запросив його до себе додому. Нове знайомство чоловіки відзначили вживанням спиртного, після чого господар заснув. А от гість скористався цією можливістю для скоєння крадіжки мобільного телефону нового товариша.
Інший 49-річний шосткинець поплатився за знайомство на вулиці та гостинність втратою магнітофону, якого зловмисник викрав з його квартири. Проте потерпілий належних висновків з цієї ситуації не зробив і наступної зустрічі знову запросив його до свого житла. Цього разу підозрюваний «поклав око» на мобільний телефон іншого гостя. Поки господар квартири та власник гаджета відволіклися, зловмисник прихопив чужий «мобільний» і втік.
Від злодійства 36-річного шосткинця постраждав і 44-річний будівельник. Чоловік залишив свій велосипед у приміщенні, де робив ремонт, при цьому не закривши вхідні двері на замок. Цим і скористався підозрюваний – вкрав двоколісний та того ж дня продав.
«Всі викрадені у потерпілих речі наші співробітники розшукали, вилучили та повернули власникам, – коментує Ігор Нагорний, начальник Шосткинського районного управління поліції. – Самого ж підозрюваного затримано, нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання».
Відносно чоловіка у поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 та 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.
Катерина Фомичова, Денис Якименко и ещё 2

Коментувати