102, Новини

У Шостці 27-річний хлопець заради наживи обікрав власних батьків

Зловмисник – раніше судимий 27-річний місцевий мешканець, а потерпілі – його батьки, у яких він витяг з сараю мотоблок. Викрадене збирався продати, проте його планам завадили співробітники поліції, які вилучили та повернули заявникам сільгосптехніку.

В поліцію з заявою про крадіжку звернувся 55-річний мешканець Шостки. Чоловік розповів, щоневідома особа вночі, через розібрану кришу, проникла до його сараю та викрала звідти мотоблок.
Провівши ряд пошукових заходів, співробітники кримінального розшуку встановили місце знаходження поцупленого майна та особу самого викрадача. Ним виявився… 27-річний син заявника, що вже мав у своєму минулому судимості. Поцуплену у батьків сільхозтехніку молодик тимчасово переховував у свого знайомого. В подальшому мотоблок збирався продати, а гроші витратити на власні потреби. 


Проте, як виявилось, це не єдиний його злочин. За кілька днів до крадіжки у батьків чоловік обманом заволодів гаджетом свого знайомого.
«Він попросив у товариша мобільний телефон послухати музику, а коли той відлучився на кілька хвилин у справах – заховав його до кишені та пояснив потім власнику, що гаджет встиг загубити, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Пізніше чужий мобільний здав у ломбард, а гроші витратив на свої потреби. Полісмени вилучили річ та повернули власнику».
Наразі відносно зловмисника відкрили кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 185 (крадіжка). За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.

 

Коментувати