102

Шосткинець крав велосипеди прямо з під’їзду

Неодноразово судимий житель Шостки займався крадіжками велосипедів, які необачні власники залишили на ніч без нагляду у під’їздах багатоповерхівок. Правоохоронці вже довели причетність чоловіка до скоєння щонайменше двох крадіжок двохколісних та відкрили стосовно нього кримінальне провадження.

Як встановили слідчі, 41-річний чоловік, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, вночі обходив під’їзди багатоповерхівок та викрадав звідти лампочки для освітлення приміщень. Під час таких «вояжів» він і побачив два велосипеди, які необачні власники залишили на міжповерхових майданчиках без нагляду, та навіть з не пристебнутими вело замками. Звичайно, мимо такої вдачі зловмисник пройти не зміг.

Викрадені двоколісні він продав, а гроші витратив на спиртне та цигарки.

Поліцейські вже встановили місцезнаходження одного з викрадених велосипедів. Його вилучили та повернули власниці. Місцезнаходження другого транспортного засобу встановлюється.

Відносно зловмисника у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Правоохоронці радять вело власникам з обачністю ставитись до збереження свого майна та приводять кілька порад для безпеки вашого велосипеда:
– ніколи не залишайте свій двоколісний без нагляду, навіть на 1 хвилину, або коли ви не впевнені, що зможете за ним слідкувати – злодії можуть з легкістю скористатись такою необачністю;
– використовуйте замки з високим рівнем захисту – сучасні виробники радять сегментні або U-подібні замки; тросові замки використовуйте лише як додатковий захист;
– паркуйте велосипед у спеціально призначених для цього місцях, не залишайте його на малолюдних вулицях;
– ні в якому разі не лишайте двоколісний на ніч будь-де за межами власного помешкання. Відкриті балкони, підвали, під’їзди, гаражі не годяться для зберігання велобайку.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати