102

Шахраї видурюють у шосткинців гроші під виглядом працівників банку

У Шостці жертвою шахрая став 54-річний місцевий житель. Чоловік надав телефонному співрозмовнику – псевдобанкіру інформацію по своїй «кредитці», і в результаті з його рахунку зникло майже 5 000 гривень.
Вдень на мобільний телефон жителя Шостки зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником банку, де чоловік обслуговується. Співрозмовник повідомив клієнту, що його картка заблокована через підозрілі операції. Аби розблокувати рахунок, додзвонювач запропонував чоловіку назвати номер картки, строк її дії та трьохзначний код зі звороту фінансового документу.
Не розібравшись цілком у ситуації, чоловік назвав всю запитувану у нього інформацію. А вже за кілька хвилин на його мобільний надійшло смс – повідомлення про зняття з його «кредитного» рахунку 4 972 гривні.
Сам постраждалий каже, що знав про таку шахрайську пастку, проте повірив співрозмовникам.
У поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого ведуться пошуки зловмисника.
Поліцейські звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій, або авторизації – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.

Коментувати