102

Попросив телефон подзвонити і відніс у ломбард

Під приводом термінового телефонного дзвінка, зловмисник заволодів мобільним телефоном свого сусіда по багатоповерхівці та здав його до ломбарду. Правоохоронці не тільки притягли чоловіка до відповідальності, а й помогли потерпілому повернути його гаджет.

За словами 21-річного заявника, того вечора він зустрів у дворі багатоповерхівки чоловіка, який мешкає у сусідньому під’їзді. Останній попрохав у нього мобільний телефон, нібито для термінового дзвінка. Відмовити він не зміг і надав йому прохане. Сусід відійшов осторонь, а потім і зовсім зник з поле зору власника. Всі спроби самостійно його розшукати закінчились невдало.
Провівши необхідні заходи, поліцейські встановили місце знаходження 41-річного підозрюваного. Останній зізнався у скоєному та розповів, що чужий гаджет встиг здати до ломбарду, а гроші витратити.
Наразі поліцейські допомогли потерпілому повернути його телефон. Відносно зловмисника у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Остаточне покарання чоловіку визначить суд.

Коментувати