102, Новини

Поліціянти  затримали серійного крадія (фото)

Користуючись відсутністю господарів вдома, зловмисник пошкоджував вхідні двері або вікна до чужого житла та викрадав з помешкань шосткинців найцінніше майно. Поліцейські вже довели причетність чоловіка щонайменше до семи крадіжок, якими він завдав збитків потерпілим на суму понад 50 000 гривень.

Встановлено, що з початку квітня 30-річний підозрюваний скоїв ряд крадіжок з приватних будинків у Шостці. Переважно його цікавили золоті ювелірні вироби, мототехніка, електроінструмент, побутові прилади, вартісна одежа господарів та взуття. Втім не гребував він і постільною білизною, посудом та іншими речами, які можна швидко продати.
Викрадене майно чоловік реалізовував знайомим, як у Шостці, так і в інші міста України, переправляючи товар логістичною компанією.
«Зароблені» таким способом кошти витрачав на свої потреби та розваги.
«Для встановлення та затримання підозрюваного була проведена масштабна та кропітка робота, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Спочатку наші співробітники уважно проаналізували крадіжки з приватних будинків вчинені останнім часом і зрозуміли, що деякі з них мають характерний «почерк», який належить одній людині. В подальшому була встановлена підозрювана особа та шляхи збуту краденого. Тільки після цього, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, чоловіка затримали».
До речі, шосткинець вже мав раніше проблеми з законом: у суді розглядається справа про вчинення розбійного нападу, де обвинуваченим виступає нині затриманий.
В помешканнях підозрюваного, його родичів та місцях збуту краденого поліцейські провели обшуки, під час яких були знайдені і вилучені беззаперечні докази його вини: речі які він викрав та не встиг реалізувати, патрони, холодна зброя.


Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відносно нього відкрито кримінальне провадження одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 185 «Крадіжка», ч. 1 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом», а також за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Відповідно до санкцій статей чоловіку за скоєне загрожує до семи років позбавлення волі.

Коментувати