102

Поліцейські Шостки викрили чоловіка, який тихцем оформив кредит на ім’я свого товариша

Поки гість спав, господар скористався його смартфоном і оформив на нього он-лайн кредит на суму більше 5 тисяч гривень. Правоохоронці викрили зловмисника та відкрили кримінальне провадження.

З заявою про шахрайство у поліцію звернувся 27-річний шосткинець. Чоловік розповів, що на нього несанкціоновано був оформлений он-лайн кредит, на суму 5200 гривень. У скоєному він запідозрив свого приятеля, з яким спілкувався напередодні.
Поліцейські розшукали та опитали 25-річного товариша заявника. З’ясувалось, що поки знайомий спав у нього у гостях, він скористався його смартфоном: зайшов у відповідний додаток на телефоні та оформив на нього он-лайн кредит, вказавши у заявці номер своєї банківської картки. Зняті з рахунку кредитні кошти він використав на свої потреби.
Відносно чоловіка у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 222 Кримінального кодексу України «Шахрайство з фінансовими ресурсами». Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Остаточне покарання йому визначить суд.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати