102

Поліцейські притягли до відповідальності батьків, діти яких влаштували небезпечні прогулянки під час карантину

Неповнолітні хлопець та дівчина розважались тим, що ходили по даху одноповерхового будинку, стрибаючи з нього, та перебігали у невстановленому місці дорогу зі жвавим автомобільним рухом. В поліції особи дітей встановили і наразі проводять з ними та їх батьками профілактичні бесіди щодо неприпустимості такої поведінки.

Інформацію про небезпечні розваги місцевих підлітків виклав у соціальній мережі небайдужий шосткинець. Чоловік побачив їх на власні очі та відзняв на телефон. Користувач був вражений поведінкою дітей, які під час карантину гуляли по даху одноповерхового будинку на місцевому ринку, стрибали з нього, та легковажно перебігали дорогу зі жвавим автомобільним рухом.
Побачивши це відео у місцевому інтернет-виданні, співробітники ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції негайно зареєстрували повідомлення і розпочали відповідну перевірку.


«Інформація підтвердилась. Особи підлітків наші співробітники встановили, – розповідає Сергій Коверсун, заступник начальника Шосткинського відділу поліції. – Ними виявились 14-річна дівчина та 12-річний хлопець. Батьки дітей і гадки не мали, чим займаються їхні нащадки під час карантину».
Самі ж діти розповіли, що постійно сидіти вдома і займатись уроками – нудно, тож і вирішили «урізноманітнити» своє дозвілля.
Відносно батьків підлітків поліцейські склали адміністративні протоколи за ознаками ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей». Санкція статті передбачає накладення на них штрафу.
Крім того, з дітьми та дорослими проведені профілактичні бесіди щодо неприпустимості такої поведінки.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати