Новини

НА ШОСТКИНЩИНІ ВІДБУДУТЬСЯ МОТОЗМАГАННЯ «КНЯЗІ В ГРЯЗІ»

В Шосткинській районній державній адміністрації відбулася нарада щодо організації мотозмагань, які незабаром відбудуться в районі. Участь в засіданні взяли Віктор Ждаміров, голова Шосткинської районної державної адміністрації, Олег Бондаренко, Новгород-Сіверський міський голова, представники органів місцевого самоврядування Шосткинського району, Громадської організації «Княжий град», а також медики, правоохоронці й рятувальники.
Відбудуться змагання на мотоциклах різного класу з 28 по 29 вересня. Раніше планувалось провести моторалі на території Новгород-Сіверського району, однак завадили цьому ремонтні роботи на понтонному мосту через річку Віть, саме так мав пролягати їх маршрут.
Змагатимуться спортсмени початківці та професіонали (всього 4 класи транспортних засобів) зі всієї України, очікується понад 60 учасників. Розроблено нову схему ралі, яка включає території населених пунктів Богданівської та Собицької сільських рад. «Ці моторалі будуть дуже видовищні, ми передбачили спеціальний майданчик для глядачів. Спортсмени після проходження 200 км траси повинні будуть здолати спеціальну смугу перешкод» – розповідає Євген Бурико, співорганізатор заходу. На трасі, довжиною 40 км, мотогонщики перебуватимуть до 17.00. Складається вона з польових і лісових піщаних доріг зі штучними та природними перешкодами, характерних для змагань з ралі. Вся траса розмічена і не вимагає навігаційних приладів. Небезпечні та аварійні ділянки будуть відзначені знаком «Небезпека».


«Не зважаючи на те, що досвід спільної організації ралійних змагань у нас вже є, хочеться вчергове наголосити на забезпеченні громадського порядку та наданні населенню вичерпної інформації, щодо маршруту гонки та можливості пересування районом в цей час. Зокрема поблизу двох указаних сільських рад. Безпека мешканців та гостей заходу – наше першочергове завдання» – наголосив Віктор Ждаміров.
Також Євген Бурико зауважив, якщо водії захищені за допомогою каркаса безпеки та шолома, то для людини, що знаходиться поруч, ніяких захисних засобів, окрім відстані, вимірюваної в десятках метрів, не існує: – «Ми звертаємося до усіх, хто любить мотоспорт, глядачів, допомогти організаторам ралі своєю зразковою поведінкою».
В ході наради обговорено ряд нагальних питань, зокрема скоординовано заходи спрямовані на забезпечення дорожнього руху, медичного супроводу, роботи пожежної техніки, тривалості та місця чергування спеціальних бригад.

Шосткинська районна державна адміністрація

Коментувати