Новини

НА КЗ “ІМПУЛЬС” ВПЕРШЕ ЗАПУСТИЛИ ПОВНИЙ ЦИКЛ ВИГОТОВЛЕННЯ НОВИХ КОМПЛЕКТУЮЧИХ ДЛЯ БОЄПРИПАСІВ (ФОТО)

24 грудня 2019 року КП “Шосткинський казенний завод “Імпульс” зі складу державного концерну “Укрборонпром”, відкрив новий виробничий комплекс, де виготовлятимуть усі необхідні деталі для засобів ініціювання артилерійських снарядів та ракетного озброєння.

Завдяки запуску нового цеху на заводі утворився повний цикл виробництва артилерійських боєприпасів та ракетного озброєння. 

У цеху встановили сотню (101) комп’ютеризованих високотехнологічних верстатів та обладнання для виробництва комплектуючих деталей для детонаторів.

Запустили цех у рекордно короткі строки – 9 місяців, його вартість склала 282 млн грн.

На новому обладнанні вже виготовлена та успішно випробувана перша партія підривачів, наступний етап – полігонні випробування.

“Високоточні верстати мають вільний набір інструментів, які здатні виготовити всю номенклатуру комплектуючих для детонаторів. Вірогідність браку деталей, які будуть виготовлятися в новому цеху, мінімальна. Нові верстати працюють у дуже швидкому режимі. Наприклад, для виготовлення деталі “Корпус” потрібно 26 хвилин, тоді як в ручному режимі спеціаліст витрачає на нього понад 8 годин”, – розповідає Андрій Артюшенко, директор дивізіону високоточної зброї і боєприпасів державного концерну “Укроборонпром”.

Паралельно із обладнанням комплексу на підприємстві готували спеціалістів для роботи із новими верстатами, 25 працівників уже працюють в новому цеху. Передбачається, що за умови повної завантаженості буде задіяно 45 спеціалістів.

Завдяки оновленню потужності заводу “Імпульс” здатні повністю забезпечувати потреби  Міністерства оборони України.

ДК “Укроборонпром”

Коментувати