Новини

На демонтаж стільців кінотеатру “Родина” пішло 48 000 гривень. Усе перетворення коштуватиме 1,5 млн. грн.

Під час засідання постійної депутатської комісії з питань планування, бюджету, фінансів, регуляторної політики та економічної діяльності, під головуванням народного обранця Віктора Мозолевського особливо жваву дискусію викликало питання, яке стосувалося капітального ремонту будівлі колишнього кінотеатру “Родина”.
Начальник відділу культури і туризму Ігор Фатун запропонував депутатам внести зміни до міської Програми розвитку культури, які передбачають виділення додаткових коштів на реконструкцію цього об’єкту. “На сегодняшний день я прошу у вас 200 тыс. грн. на материально-техническую базу заведения и 500 тыс. грн. на его содержание”, – зазначив керівник. В цілому, перетворення колишнього кінотеатру “Родина” на 3D – Центр “Сінема” обійдеться в 1,5 млн. гривень, проінформував Ігор Михайлович. Наразі на демонтаж стільців вже пішло 48 тис. гривень, на заміну підлоги – 53 тис. грн., капітальний ремонт даху потребуватиме 166-ти тисяч гривень, придбання термообмінників коштуватиме 132 тис. гривень. За словами керівника, ремонтні роботи виконуються частково за гроші місцевого бюджету, частково за рахунок орендаря.


Народні обранці поцікавилися у пана Фатуна, яка доля чекатиме будівлю після її реконструкції. “В аренду будет сдаваться только кинозал. Целевое назначение этого клубного заведения останется прежним, так как все мероприятия, которые здесь проводятся, пользуются большой популярностью у шосткинцев”, – повідомив начальник відділу культури.
Головний архітектор міста Володимир Єфремов, у свою чергу, розповів, що з орендарем, бізнесменом Ігорем Ремньовим, була досягнута домовленість щодо необхідності ремонту в будівлі колишнього кінотеатру туалетів, фойє та покрівлі. Кількість місць з 450 зменшиться до 150-ти – адже габарити сидінь в 3D – кінозалах відрізняються від стандартних. До того ж, це дозволить збільшити наповнюваність залу, вважає Володимир Вікторович. Музею кіноплівки, який спочатку планувалося відкрити у оновленому Сінема-Центрі, не буде. “Там будет только 3D-кинотеатр, с прилегающей к нему небольшой игровой комнатой, где можно на время киносеанса оставить своего ребенка, а также буфетом”, – підкреслив архітектор.
Низка депутатів висловили свої сумніви щодо рентабельності цього проекту і попросили Володимира Єфремова надати їм проектно-кошторисну документацію по всіх видах ремонтних робіт. Головний архітектор наголосив, що за законом такий вид фінансової звітності надається лише у тому випадку, коли здійснюється реконструкція будівлі із порушенням тримальних конструкцій, а не поточний чи капітальний її ремонт. “Раз у вас нет проекта, подготовьте хотя бы ориентировочный объем работ с суммой всех расходов”, – звернувся до керівника Віктор Мозолевський.
Запрошений на засідання депутатських комісій орендар Ігор Ремньов розповів, що у новому 3D – кінозалі будуть демонструватися світові прем’єри. Ціна квитків на кіносеанс коливатиметься від 40-ка до 80-ти гривень. Ремонтні роботи планується завершити через 2-3 місяці. В той же час підприємець зізнався, що його справа дуже ризикована. “Оборудование обойдется мне минимум в 3-4 млн. гривен, поэтому это очень рискованное предприятие. В Шостке у нас уже был подобный опыт по открытию кинозалов, но тогда в эти проекты вкладывались не такие большие суммы, как сейчас. Тем не менее, я рассчитываю, что будет все нормально”, – впевнено заявив Ігор Ремньов.
В результаті голова постійної діючої комісії Віктор Мозолевський зазначив, що дане питання буде винесене на розгляд сесії Шосткинської міської ради, яка відбудеться 2-го серпня.

Коментувати