102

Любитель чужих мобільних телефонів постане перед судом

Працівники поліції викрили у «колекціонуванні» чужих мобільних телефонів 28-річного жителя Шостки, який, заради власних забаганок, зважився на злочини. У першому випадку жертвою його злочину стала дівчина, з якою відпочивав у одній компанії, у другому – випадковий відвідувач нічного клубу.

Спочатку жертвою неодноразово судимого 28-річного шосткинця стала його знайома, з якою він відпочивав в одній компанії в кафе. Дівчина вирішила потанцювати і залишила на їх столику свій мобільний телефон, сподіваючись, що друзі за ним приглянуть. Коли ж повернулась назад – виявила зникнення гаджету. З присутніх ніхто так і не зрозумів, коли і яким чином зник мобільний. Постраждала звернулась за допомогою до поліції, а наступного дня підозрюваний сам приніс викрадене їй, проте пояснив, що телефон нібито йому підкинули.
Став жертвою «любителя» сотових і 27-річний відвідувач нічного клубу. Він вийшов на вулицю поспілкуватись по мобільному, і там його зустрів підозрюваний. Останній попросив у власника гаджет для здійснення нібито важливого дзвінка, а сам намагався непомітно втекти разом з чужою річчю. Чоловік, запідозрив неладне, спробував повернути своє майно, але той виявився спритнішим і втік.
«У розкритті цих злочинів важливу роль зіграли камери відеонагляду, встановлені у розважальних закладах міста, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції.Переглянувши записи з камер, наші співробітники побачили і сам момент скоєння злочину, що це стало доказовою базою у відкритих кримінальних провадженнях, і особу зловмисника, який добре нам відомий по попередніх злочинах».
Під час необхідних процесуальних дій поліцейські вилучили мобільний телефон відвідувача клуба у підозрюваного та повернули його власнику.
Відносно зловмисника у поліції відкрили кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 2 ст. 186 «Грабіж». За скоєне йому загрожує від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Шосткинський віділ поліції

Коментувати