Новини

Карантинні обмеження на Великдень, як функціонуватиме місто?

17 квітня, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішенням комісії введено додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину, зокрема обмежено пересування та перебування громадян в громадських місцях в період з 13.00 суботи, 18 квітня, до 6.00 вівторка, 21 квітня.
Багато містян по різному сприйняли інформацію, посипались питання чи будуть працювати аптеки, продовольчі магазини, їздити маршрутки? Тому ми вирішили розібрати протокол засідання комісії ТБНС.
По-перше, магазини, в тому числі і аптеки, ніхто не закриває, закрили лише ринок. Магазини можуть працювати з дотримуванням вимог: персонал повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту (рукавички, маска, окуляри). Серед інших умов: проведення вологого прибирання двічі на день з деззасобами.
По-друге, маршрутки будуть їздити по місту, єдине, що їх кількість скоротиться. У одній зі служб таксі нам повідомили, що вони будуть працювати у звичному режимі, тобто цілодобово.
Фактично, єдине, куди містяни у Великдень не зможуть потрапити в умовах карантину – це церква. У всіх церквах служба буде проводитись, але без вірян. Більшість пасок посвятили священники ще на передодні й тому в заклади торгівлі вони потрапили вже освяченими.
Залишайтеся дома, бережіть себе та своїх близьких.

Коментувати