Культура

Гран-прі VIII Всеукраїнського дитячого конкурсу академічного співу “Поліська рапсодія” виборов юний співак із Хмельницького

Закінчився триденний VIII Всеукраїнський дитячий конкурс академічного співу “Поліська рапсодія”, який є заключною частиною фестивалю класичної та камерної музики. У цьому творчому змаганні брали участь 50 юних вокалістів з семи областей України. Журі очолював завідувач кафедри оперного співу НМАУ ім. П.Чайковського, соліст Національної опери України ім. Т. Шевченка, народний артист України, професор Олександр Дяченко. 
Гран-прі конкурсу отримав Любомир Баранов з Хмельницкого.

Дипломи I ступеня, па’ятні статуетки та цінні подарунки були вручені Заріні Веліхановій (м.Черкаси), Валерії Опанасенко, Володимиру Кравченку (м.Глухів), Миколі Рогожкіну, Давиду Зенченку (м. Шостка). Також були відзначені кращі концертмейстери. Викладачі переможців конкурсу отримали грамоти за підготовку учнів.
Учасники конкурсу та їх викладачі і концертмейстери прослухали концерт солістів Національної опери України – членів журі конкурсу. Також відбувся вечір вокальної музики, на якому співали студенти вищих мистецьких навчальних закладів Києва, випускники Шосткинської ДШМ. В останній день конкурсу було проведено методично-практичний семінар ” Актуальні питання теорії та методики викладання дитячого сольного співу” і майстер-клас члена журі, заслуженої артистки України Олени Слепцової. Заключний акорд конкурсу – нагородження переможців та концерт лауреатів.

Варто зазначити, що конкурс проходить раз на два роки і кожного разу він виявляє нові таланта та нові імена.  “Дуже приємно, що багато приїхало дітей молодшого віку. Це було 27 учасників.  Вони дуже гарно себе показали. Ми навіть гран-прі дали хлопчику 10 років з молодшої групи. Це говорить про те, що є в нас зміна, яка підростає, – зазначив голова жюрі і додав, – Ми навіть не звертали, хто приїхав і звідки. Але вже традиційно діти Дитячої школи мистецтв м. Шостка мають високий рівень виконання і це не може не радувати. В цій справі важливо знайти талант у дитини, а потім виховати його”.

 

Коментувати