Новини

Директора Шосткинського ДП “НДІХП” підозрюють у привласненні державних коштів

Працівниками управління захисту економіки в Сумській області Нацполіції за процесуального керівництва військової прокуратури Сумського гарнізону викрито протиправну діяльність директора державного підприємства та директора товариства з обмеженою відповідальністю.

Оперативниками встановлено, що у лютому місяці 2019 року між Міністерством оборони України та ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів» в особі директора даного підприємства укладено угоду на постачання 600 одиниць військових засобів ураження вартістю понад 12 мільйонів гривень на виконання державного оборонного замовлення Міністерства оборони України.

У свою чергу, директор ДП уклав договір з керівництвом товариства з обмеженою відповідальністю на виробництво даних деталей. Відповідно до договірних умов ТОВ отримало на власні розрахункові рахунки грошові кошти від ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів». Проте, відповідно до акту перевірки товариства з обмеженою відповідальністю щодо спроможності виготовлення вищевказаних деталей дане товариство не в змозі виготовити та поставити необхідний перелік деталей відповідно до умов вищевказаного договору.

Таким чином, посадовець держпідприємства, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з керівником ТОВ, здійснили привласнення бюджетних коштів Міністерства оборони України на суму понад 900 тисяч гривень. Сьогодні, 10 вересня, директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім того, учора, 9 вересня, повідомлено про підозру за тією ж статтею Кримінального кодексу України директору ДП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

Коментувати