102, Новини

Аферисти обманом видурили у 82-річної жительки Шостки понад 8 000 грн.

Саме таку суму перерахувала пенсіонерка невідомим за , начебто, не притягнення онука до кримінальної відповідальності за вчинення ДТП.

Зі слів потерпілої вранці на її мобільний телефон зателефонував невідомий і голосом, схожим на голос онука, попрохав про допомогу. Мовляв, на автівці збив дитину і зараз знаходиться в поліції. А потім слухавку взяла жінка, яка назвалася слідчою. Вона запропонувала пенсіонерці «врегулювати» неприємну ситуацію за 1 000 доларів США.
Старенька погодилась на пропозицію, проте повідомила що може віддати тільки 300 доларів, які попросить у рідних. Співрозмовниця погодилась і запевнила, що відпустить її сина відпустять коли отримає гроші. 

«Поки пенсіонерка позичала гроші та перераховувала їх через термінал банку на вказаний рахунок, зловмисниця весь час тримала її на зв’язку. – коментує Сергій Забазлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції,- через деякий час наша заявниця здогадалась зателефонувати онуку. Після чого зрозуміла, що її одурили. Каже, що бачила по телебаченню про такі шахрайські схеми, а повірила, бо родинні почуття взяли верх».
Сьогодні правоохоронці роблять все можливе аби встановити особи зловмисників та притягти їх до відповідальності. За даним фактом вже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Проводяться подальші слідчі дії.
Щоб не поповнювати список жертв шахрайства, поліцейські вкотре закликають громадян бути виваженими та обережними у подібних ситуаціях. Не впадати в паніку, перевіряти інформацію від незнайомців, які представляються медичними, банківськими працівниками та іншими представниками державних служб. Пам’ятайте, що то можуть бути шахраї.

Коментувати