Новини, Новини колег

Адаптивний карантин продовжено

Кабмін підтримав постанову про продовження адаптивного карантину до 31 серпня

Відповідне рішення було ухвалено 22 липня. «Це нова постанова, застосування якої пропонується з 1 серпня по 31 серпня 2020 року. Вона буде регламентувати встановлення карантину на території країни”, – пояснив перед ухваленням міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, у залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні, встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень небезпеки поширення хвороби. Він визначатиметься в автоматизованому порядку за рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Степанов розповів, що для визначення кольору регіону будуть використовувати ті показники, які діють і нині: завантаженість ліжок у регіоні хворими на коронавірус має бути не більше 50%, охоплення тестуванням – 24 на 100 тисяч населення, виявлення захворювання має бути не більше 11%, а динаміка поширення хвороби не повинна перевищувати 10%. Міністр зазначив, що для регіонів, позначених, як «зелена» зона, діятимуть такі обмежувальні заходи, як перебування в масках у громадських місцях, у приміщеннях – з дотриманням дистанції, заповненість, наприклад у кінотеатрах, не більше 50%. Також дозволять відкрити санаторії, зокрема дитячі.

«Регіони, які постійно перебувають у «зеленій» зоні, не потребують втручання та посилення протиепідемічних заходів національного рівня. Якщо починають змінюватися індикатори 5 днів поспіль, то одразу той чи інший регіон чи окрема адміністративна одиниця починає переходити в «жовту» зону. Це така у нас так звана буферна зона, де є несуттєві зміни, або у «помаранчеву» чи «червону», – розповів очільник МОЗ. . Повідомляє «Суспільне. Новини»

https://nedelya.info

Коментувати