102

83-річна шосткинка віддала шахраям понад 60 000 гривень

В поліцію з заявою про шахрайство звернулась 83-річна жителька Шостки. Вона розповіла, що вечері на її «домашній» телефон зателефонував невідомий. У розмові співрозмовник назвався лікарем та розповів, що її донька отримала переломи обох ніг внаслідок дорожньо-транспортної пригоди і терміново потребує операції. Вартість оперативного хірургічного втручання для її доньки буде коштувати 130 тисяч гривень.

Таких грошей у старенької не було, про що вона повідомила співрозмовника. Той погодився на будь-яку суму, яку назбирає пенсіонерка.

В подальшій розмові зі старенькою «лікар» дізнався адресу жінки та попросив її написати заяву про добровільний внесок. А вже за кілька хвилин у її квартиру постукав посильний, якому заявниця віддала 12 500 гривень та 1950 доларів США.

Лише на ранок потерпіла здогадалась зателефонувати доньці. І в розмові з нею зрозуміла, що стала жертвою шахрайства.

Сама ж постраждала каже правоохоронцям, що знала про такі шахрайські схеми, але телефонний співрозмовник був дуже переконливий.

Наразі за фактом шахрайства в поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, у рамках якого ведуться пошуки зловмисників.

Поліцейські знову просять громадян не довіряти інформації отриманої від незнайомих телефонних співрозмовників, ким би вони не називались. У випадку, коли просять гроші під різними терміновими приводами, найперше, що потрібно зробити – перервати розмову і покласти слухавку. Друге — зателефонувати людині, яка нібито потрапила у біду чи її найближчим родичам, і з’ясувати правдивість наданої інформації. Якщо не виходить зв’язатися, не переказуйте, не пересилайте і не передавайте свої гроші незнайомцям, за жодних обставин, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Коментувати