Влада, Допомога, Суспільство

7 громад Сумщини отримали шкільні автобуси, в тому числі й Шосткинська громада

Ключі від транспортних засобів керівництву громад за дорученням начальника Сумської ОВА Володимира АРТЮХА вручила заступниця начальника Олена БОЙКО.

Новенькі шкільні автобуси вже сьогодні поїдуть в навчальні заклади Андріяшівської, Синівської, Липоводолинської, Шосткинської, Роменської, Чернеччинської та Кролевецької громад.

Як повідомила Олена Бойко, у 2024 році для закладів загальної середньої освіти області придбано 7 шкільних автобусів, за рахунок коштів субвенції на умовах співфінансування з місцевих бюджетів на загальну суму 23 800 тис. гривень.

Заступниця начальника Сумської ОВА подякувала громадам за допомогу у співфінансуванні закупівлі цих автобусів і висловила сподівання, що попри непростий час, громади продовжать активно співпрацювати з обласною владою в реалізації потужних проєктів в освітній, медичній галузі, розбудові дорожньої інфраструктури тощо.

Маємо спільно зробити все можливе, щоб наші діти в комфортних новеньких автобусах відремонтованими дорогами доїжджали до сучасних навчальних закладів для отримання якісної освіти, – підкреслила вона.

Під час церемонії вручення Олена Бойко анонсувала, що у цьому році шкільних автобусів для Сумщини може бути більше. Адже начальник Сумської ОВА Володимир Артюх звернувся ( і листом, і особисто) до Прем’єр-міністра Дениса ШМИГАЛЯ з проханням допомогти області у придбанні більше одиниць транспорту для навчальних закладів, щоб якомога більше дітей змогли перейти на змішану та очну форму навчання.

Довідково: у 2024/2025 навчальному році до місця навчання та у зворотному напрямку шкільними автобусами планується підвозити 8 684 учні, які навчаються за очною та змішаною формою навчання.

Для забезпечення організованого підвезення учнів до місць навчання та у зворотному напрямку в територіальних громадах області налічується 300 шкільних автобусів, у тому числі 25 – спеціальних, призначених для перевезення дітей, які пересуваються на кріслах колісних.

За період дії в Україні воєнного стану 2 транспортні одиниці викрадено, 2 – знищено під час бойових дій та 1 – пошкоджено, 72 – залучено для військових потреб.

Для забезпечення стовідсоткового охоплення учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, організованим підвезенням необхідно додатково 41 автобус.

Коментувати