Курйози, Новини, Суспільство

Юрій Зарко та ситуація з фортифікаціями в Білопіллі

Мер Білопілля Юрій Зарко написав на своїй сторінці у Фейсбук, що Офіс Президента заборонив регіонам допомагати прикордонним областям будувати фортифікації, аби начебто ті на цьому “не піарилися”.

Як ми повідомляли раніше на нашому сайті Shostka News, Міністерство фінансів своїм листом заборонило Броварській громаді Київської області переказати гроші до бюджету Білопільської громади Сумської області для оплати послуг зі встановлення бетонних протитанкових пірамід.

І все це відбувається у той момент, коли в будь-який час на Сумщині може початися наступ, тим паче, що буквально два дні тому керівник Чечні Рамзан Кадиров заявляв про захоплення його підрозділами села Рижівка, яке входить до складу Білопільської громади.

Тепер же, із поста керівника Білопільської ОТГ росіяни знають, що фортифікаційних споруд на цьому напрямку недостатньо і виправляти ситуацію, схоже, ніхто не збирається.

Більш того, у коментарях своїм опонентам Юрій Зарко порадив “молитися на Єрмака”, правда згодом передумав, і пораду щодо молитв на керівника Офіса Президента із коментаря прибрав.

Тому з одного боку, звичайно, можна зрозуміти міського голову Білопілля Юрія Зарка і те, що він переживає за безпеку громади, однак при цьому, навряд чи варто було про це розповідати на весь загал, щоб ворог також зрозумів, що на Білопільському напрямку не вистачає військових фортифікацій.

Коментувати