Війна РФ проти України, Історія, Краса

«Що вам найбільше не вистачає в армії? – Зброї!» (+фото)

На узбіччі випаленого вщент лісу біля зеленого бусу натовп втомлених хлопців, аж раптом серед них лунає дзвінкий сміх. Акуратно прибране волосся з яскраво-рожевою резинкою, підігнаний під фігуру броник, автомат через плече і горнятко запашної кави.

Війна – не жіноча справа, – про цю фразу тут вже давно забули. Жінок в армії немає, ми – військовослужбовці! – впевнено декламують вони.

Жінки під час війни виконують не лише «жіночі» обовʼязки діловодів, кухарів та звʼязківців. Наразі дівчата служать на посадах бойових медиків, стрільців-санітарів у надлюдських умовах рятуючи життя побратимів.

Навідники кулеметних взводів та механізованих відділень, номери обслуги артилерійських взводів, сапери, оператори БПЛА, розвідниці, навіть снайпери і сапери – бажання дати відсіч ворогу перемагає усталені стереотипи.

Побут жінок в армії, звісно, дещо ускладнений, але навіть у польових умовах саме військовослужбовиці стають рушієм покращення побутових умов, знаходять можливості там, де це здається неможливим. І справа не лише у влаштуванні літнього душу чи кухні – на війні завжди знайдеться місце для краси, навіть для букету польових квітів.

Що Вам найбільше не вистачає в армії? – На це питання найчастіше відповідають: «Зброї!»

Жінки – чи не наймотивованіша категорія військовослужбовців, адже вони не тільки мобілізуються за власним бажанням, а й постійно вдосконалюють свої навички, вчаться, тренуються на рівні з чоловіками, проявляють ініціативу у службі.

Природна витримка, здатність зосереджуватись на завданні, незважаючи на обставини, часто нестандартний підхід до вирішення задач робить з жінки незамінну бойову одиницю в підрозділі.

Тут себе знайти може кожна. Головне, обрати цікавий для себе напрямок служби, навчальний центр допоможе набути необхідних базових навичок та адаптуватись, а підрозділ та бойові побратими і посестри стануть надійною опорою та підтримкою у боротьбі!

Джерело: Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine.

Коментувати