Влада, Екологія, Суспільство

Шосткинські комунальники облаштували новий пляж для мешканців громади

Нагадаємо, у п’ятницю, 12 липня, стало відомо про бактеріальне забруднення води в озері Галенківка, тому на деякий час купання у цій водоймі було заборонено.

Як повідомляє начальниця управління з питань НС та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Ольга Ткаченко комісією було прийнято рішення заборонити купання в озері до отримання негативних результатів проб води, тобто до нормалізації показників.

Наразі фахівці проводять необхідні дослідження води. Про висновки, які стали відомі у суботу, 13 липня, розповіла очільниця Шосткинського районного відділу Державної установи “Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Ірина Хаміцевич:

Проби відібрано відповідно до рішення комісії ТЕБ і НС на площі всього озера і надалі аж до Гамаліївського монастиря.
Забруднення починається від мосту, який з’єднує Локотський та Вінницький мікрорайони і сконцентроване на лівому березі озера Галенківське.

Комісія продовжує роботу по пошуку джерела забруднення, на сьогодні заплановано повторний відбір проб води.

За словами міського голови Миколи Ноги, комісія з пошуку джерела забруднення озера також працювала і у неділю, 14 липня. Були виявлені нові місця потенційного забруднення, тому очільник міста дав завдання фахівцям Шосткинського районного відділу Державної установи “Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” терміново дослідити ці місця біля водойми.

Не дивлячись на усі попередження, люди все одно продовжують відпочивати на Галенківському озері, повідомила начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шосткинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Сумській області Оксана Іщенко:

Рятувальники нагадують людям, які все ж таки наважились скупатися, що вода забруднена.
І така ситуація не тільки в нашому місті. У Києві вже закрито 7 пляжів. Така спекотна погода сприяє тому, що задихається риба у воді. – пояснила Оксана Іщенко.

З огляду на ситуацію із забрудненням Галенківки, комунальники облаштували пляж на Хімреактивівському озері.

Коментувати