Благоустрій, Екологія, Суспільство

Шосткинські еко-активісти розширюють горизонти та долучають освітні заклади до сортування вторсировини (+відео)

Ми вже неодноразово писали про ініціативну групу жителів Шостки, які започаткували свій власний екорух та активно впроваджують його у культуру нашого суспільства.

До речі, нещодавно хлопці з цієї групи, Олексій Ліфіренко та Дмитро Гуленок, побували на чотириденній зустрічі еко-активістів в самому центрі Холодного Яру, де встигли познайомитись з іншими учасниками, обмінятись досвідом, а також освоїти нові знання та навички. Тож, незабаром слід чекати нові еко-ініціативи від групи “Еко-дім 20а”.
Організували зустріч Євгенія Кравченко та команда Greenpeace: Green reconstruction of Ukraine.

А також, завдяки отриманому гранту для підтримки місцевих домогосподарств від Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України у екоініціативних мешканців будинку по вулиці Некрасова 20-А, з’явилась можливість розмістити групу контейнерів для сортування вторсировини і в освітніх закладах.

Перші баки вже передали дитячому садочку “Теремок”.

“Дякуємо небайдужим та ековідповідальним вихователям, діткам і батькам.

Є ще можливість встановити 1-2 групи таких контейнерів в освітніх закладах.

Від вас: зацікавленість, еко-позиція і можливість мінімального накопичення, від нас – контейнери, мішки та вивіз відсортованої вторсировини.

Якщо є бажання, пишіть до особистих”, – пише на своїй Фейсбук-сторінці один з екоініціаторів Олексій Ліфіренко.

Швидко підхопили ідею та доєднались до важливої справи і Шосткинське вище профучилище. Розмістити контейнери для сортування вторсировини забажало керівництво учбового закладу.

У недалекому майбутньому проведемо майстер-класи з сортування і детально з прикладами розповімо про види вторсировини, що йде на переробку, а яка, нажаль, і поки що, на смітник, – повідомив Олексій.

Коментувати