Влада, Новини, Суспільство

Шосткинський міський голова закликає громадян встановлювати електрогенеруюче обладнання

Сьогодні, 10 червня на апаратній нараді міський голова Микола Нога зазначив, що через ворожі обстріли значна частина генеруючих потужностей України була знищена і тому головною задачею громади є пошук альтернативних видів генерацій.

Начальниця управління економіки Дар’я Гребенюк повідомила про продовження роботи щодо пошуку та встановлення альтернативних джерел енергії.

На даний час підготовлено проєкт рішення сесії Шосткинської міської ради, яке буде виноситись на розгляд,щодо часткової компенсації за придбання обладнання.
Відповідний порядок стосується як звичайних жителів нашої громади, так і суб’єктів господарювання. – зазначила Дар’я Гребенюк.

Викладач Шосткинського центру ПТО Олексій Тищенко запропонував встановити теплові насоси. Вони вигідніші тим,що мають підвищений рівень ККД :

Якщо ми встановлюємо тепловий насос для опалення будинку потужністю 3 кВт, то на виході ми отримаємо 12кВт теплової енергії.Також його можна використовувати для кондеціювання. – зауважив викладач.

Наступним джерелом він запропонував використовувати сонячну електричну енергію,завдяки якій можна отримувати незалежну електроенергію протягом 25-30 років.

Під час апаратної наради міському голові фахівці розповіли про те, скільки в середньому коштують сонячні панелі та скільки їх потрібно.
Отже ,аби задовільнити потреби середньостатистичної родини потрібно 4 сонячні панелі, а це приблизно 15-20 тисяч гривень. Половину суми компенсує міська влада, якщо депутати проголосують за цей проєкт.

Коментувати