Влада, Енергетика, Суспільство

Чому у квартирах шосткинців разом із відкюченням світла зникає вода: з’ясовували депутати Шосткинської міськради.

Хто несе відповідальність за відсутність водопостачання у квартирах шосткинців під час відключення електричної енергії? Таке питання поставила на порядок денний депутатка міської ради Анна Каплієва.

Ми всі живі люди! Спека, діти, речі не попрати! А особиста гігієна? Ми живемо в тих умовах, що навіть коли є світло, то немає води!

Також Анну Каплієву обурив той факт, що незважаючи на те, що “Водоканал” являється об’єктом критичної інфраструктури, його вимикають від електропостачання на рівні з побутовими споживачами.

На думку заступниці голови Шосткинської МТГ Ольги Ткаченко причиною відсутності води у помешканнях містян є людський фактор, оскільки працівник водоканалу, який відповідає за увімкнення генератора і запускає насоси, діє не завжди оперативно, в результаті чого насоси, що прокачують воду на підйомах, не встигають переключатись.

У АТ “Сумиобленерго” розробили таку схему, щоб на підйомах води завжди була електроенергія.

Для висвітлення проблемної теми депутати вирішили запросити на сесійне засідання керівництво “Водоканалу”, а також написати відповідного листа до “Сумиобленерго” з проханням впровадити систему безперебійного електропостачання на об’єкти стратегічної інфраструктури, зокрема “Водоканалу”.

Коментувати