Здоров'я, Спорт

“Фізична готовність понад усе”, – такий девіз у Нацгвардійців 2-го Шосткинського полку

Військовослужбовці 2-го Шосткинського полку Національної гвардії України демонструють неабияку відданість не лише своїм службовим обов’язкам, але й власному фізичному розвитку. Незважаючи на напружений графік, гвардійці знаходять час для підтримання на належному рівні фізичної готовності.

Такий підхід демонструє, що в підрозділах фізична підготовка розглядається як невід’ємна частина підготовки особового складу задля успішного виконання службово-бойових завдань за призначенням.

Гвардійці знаходять можливість для фізичних тренувань навіть в умовах службово-бойової діяльності.

При цьому використовуючи таке спортивне обладнання як перекладина, бруси, саморобні гантелі та інший спортивний інвентар зроблений власноруч, адже необхідність неперервності систематичності фізичної підготовки є обов’язковою умовою збереження досягнутого рівня.

Бронік, каска, боєкомплект – це наш повсякденний вантаж, а якщо ще треба евакуювати побратима, то сили потрібні подвійні. Тому ми постійно вдосконалюємо фізичну підготовку, навіть у найскладніших умовах, – ділиться досвідом гвардієць Дмитро.

Для належної підготовки військовослужбовців на місцях несення бойової служби створені спортивні куточки, де особовий склад має можливість тренуватися та покращувати свої фізичні якості.

Я займаюсь спортом з дитинства, – розповідає гвардієць Олександр, – Мене завжди цікавила важка атлетика. Регулярно намагаюсь відвідувати спортзал.

Беру участь у різних змаганнях зі стронгмену, так в 2023 році став бронзовим призером кубку Міністерства внутрішніх справ України. У вільний від служби час тримаю форму базовими, силовими вправами, намагаюсь слідкувати за режимом та харчуванням.

Щоденне вдосконалення гвардійцями своє фізичної готовності є ще одним доказом їхньої бойової підготовки на високому професійному рівні та відданості справі захисту Батьківщини.

Це ще раз підтверджує, що наші захисники готові до будь-яких викликів і здатні ефективно виконувати службово-бойові завдання за призначенням.

Регулярні заняття спортом допомагають зняти стрес, покращують загальне самопочуття та підвищують впевненість у власних силах, адже фізична підготовка – зміцнює силу духу, надає впевненість у собі та готовність до будь-яких випробувань, – зазначає начальник служби фізичної підготовки і спорту секції підготовки Артур.

Джерело: Військова частина 3022 Національної гвардії України.

Коментувати