COVID-19, Здоров'я, Суспільство

У Шостці продовжує зростати кількість хворих на COVID-19

Грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), в т.ч. COVID–19: триває міжепідемічний період (з 21 по 39 тиждень поточного року) протягом якого захворюваність на ГРВІ знаходиться на рівні або нижче епідемічного порогу. Повідомляє  Шосткинський районний відділ Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

На звітному тижні інтенсивність епідемічного процесу залишається нижче епідпорогу:

– по Сумській області на 58,1 %

– по Шосткинському району на 69,4 %.

По Шосткинській міській громаді всього захворіло 205 осіб, з них 105 дітей (минулий тиждень – 183 особи, з них 90 дітей).

По Зноб-Новгородській селищній громаді на звітному тижні на ГРВІ захворіло 4 особи (минулий тиждень також 4 особи).

COVID-19:

Продовжує зростати кількість хворих на COVID-19. Зазвичай підйоми захворюваності відбуваються наприкінці літа – початку осені, що свідчить про початок чергових хвиль поширення хвороби, нинішній підйом почався дещо раніше, ніж зазвичай.

Подібна тенденція до зростання захворювання на COVID-19 спостерігається по всій країні.

За інформацією МОЗ України, реєструється новий варіант вірусу SARS-CoV-2, названий FLiRT (в Україні зареєстровано 5 нових випадків). Даний варіант викликає зростання захворюваності у США. Він не є більш небезпечним, ніж попередні варіанти, проте здатен уникати імунітету та легко поширюватися серед населення.

На звітному тижні по Сумській області зареєстровано – 396 випадків (минулий тиждень – 234), по Шосткинському району – 38 (минулий тиждень – 27), по Шосткинській міській громаді – 16 випадків COVID-19 (на минулому тижні – 11 випадків), відмічається ріст захворюваності.

З початку 2024 року всього зареєстровано – 91 випадок, в т.ч.

у серпні (станом на 15 серпня) -27 випадків, липні – 2 випадки, у травні – 8, у квітні – 6, у березні – 6, у лютому – 12, у січні – 30.

По Зноб-Новгородській громаді не реєструвався. З початку 2024 року зареєстровано – 2 випадки (у березні та квітні по 1 випадку).

Вакцинація – найбільш ефективний захист від госпіталізації та смерті від COVID-19.

Наказом МОЗ від 5 серпня 2024 року №1380 оновлені рекомендації щодо щеплень проти СОVID-19. Відтак, схеми вакцинації для населення спрощуються: для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення більшої кількості доз — тобто ревакцинація через 6-12 місяців.

Коментувати