Влада, Робота, Суспільство

У Шостці за плетіння маскувальних сіток безробітні можуть отримати кошти

Під час сесії Шосткинської міської ради депутати обговорювали фінансування громадських робіт у Шостці та хто має право брати в них участь.

Керівник Шосткинського центру зайнятості Микола Чернов повідомив,що за минулий рік було укладено 20 договорів з виконавцями робіт, а саме: з Управлінням освіти, Управлінням ЖКГ, “Шостка-Зеленбуд” та з Шосткинським міським теріторіальним центром.

Відповідно до цих договорів участь у громадських роботах брала 371 людина . З Фонду загально-обов’язкового державного соціального страхування було використано 2 млн 263 тис гривень, а з місцевого бюджету використали 847,6 тис гривень.- доповів Микола Чернов.

Також керівник Центру зайнятості розповів які саме види громадських робіт виконувались згідно цієї програми:

– чергування та допоміжні роботи по забезпеченню безперервної роботи пунктів незламності
– ремонт укриттів
– екологічне озеленення
– прибирання теріторій громади
– упорядкування місць поховання,пам’ятників та пам’ятних місць,які мають офіційний статус кладовищ
– розвантаження, фасування, роздача гуманітарної допомоги
– заготівля дров для опалювального сезону.

На питання депутатів міської ради щодо переліку громадських робіт за виконання яких безробітні отримають кошти, Микола Чернов пояснив,що кошти можна отримати за плетіння маскувальних сіток, але отримають їх тільки ті безробітні, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості.

Зараз ми готуємо один договір з Управлінням житлово-комунального господарства і другий договір з Управлінням культури. І вже на цьому тижні шестеро безробітних залучаються до плетіння сіток і ще шестеро будуть залучені в кінці червня,- додав Чернов.

Коментувати