Опитування, Події

У Шостці діти продовжують гратись у небезпечних місцях

Вчора ввечері одна небайдужа мешканка Шостки надіслала до нашої редакції фото зухвалих вчинків дітей, свідком яких вона стала. Підлітки не знайшли для себе інших розваг, окрім як здертися на електричну вежу в декілька десятків метрів.

Сьогодні цей матеріал не тільки від журналіста, а й мами восьмирічного хлопчика. Останнім часом доволі часто доводиться публіковати новини про трагічні випадки, особливо пов’язані з дітьми. І далеко не всі вони закінчуються дивовижним спасінням.
Потонули… Випали… Стрибнули… Загинули…

У багатьох, напевно, бракує слів, дивлячись на фотографії, як підлітки без будь-якої підстраховки піднялися на декілька метрів над землею на електровежу. Ця безтурботна прогулянка на велосипедах могла закінчитись черговою трагічною звісткою…

Чому підлітки обирають для розваг екстремальні ігри, пояснила психолог і журналіст Наталія Маслова. По-перше, вона закликає батьків пильнувати за своїми дітьми і бути в курсі того, де вони збираються проводити вільний час і з ким.

Не забувайте розповідати їм чим можуть закінчитися подібні зухвалі ігри. Нагадуйте кожного разу, коли вони залишаються без вашого нагляду, як не наражати себе на небезпеку. Частіше обіймайте, цілуйте своїх дітей, щоб вони завжди відчували вашу любов і турботу. Не бійтеся говорити з ними відверто на будь-які теми. Ніколи не обдурюйте дітей, навіть в дрібницях, вони це дуже відчувають і ви можете загубити їх довіру до себе.


Звертаємося до наших підписників та читачів: діліться порадами чи своїм досвідом про те, як убезпечити дітей від подібних ігор, як достукатись до їх свідомості, як зробити та що сказати, щоб бути почутими.

Коментувати