Здоров'я, Суспільство

У Шостці домашні собаки покусали двох дітей

Шосткинський райвідділ Сумського обласного ЦКПХ звітував про кількість нових випадків інфекційних хвороб, які були зареєстровані у Шосткинській громаді протягом минулого тижня.

Триває епідемічний сезон захворюваності на гострі кишкові інфекції. Цьогоріч епідемічна ситуація ускладнюється, ризики поширення ГКІ збільшуються, що пов’язано з воєнним станом (перебої в електро- та водопостачанні, порушення температурних режимів зберігання продуктів харчування тощо).

На минулому тижня у Шостці зареєстровано лише 1 випадок ГКІ, отруїлася доросла людина Усього за 2024 рік в громаді вже зареєстровано 70 випадків гострої кишкової інфекції. Для порівння за 7 місяців 2023 р. – 53 випадки, за весь 2023 рік – 97.

Також за звітний період у Шостці зареєстровано по 1 випадку сальмонельозу, туберкульозу, корости та опісторхозу. Усі захворілі – дорослі.

Троє людей звернулися до медиків з покусами тваринами. З них 2 дітей, їх покусали домашні собаки. Одного дорослого вкусив безпритульний пес. З початку 2024 р. зареєстровано 59 покусів, з них безпритульними тваринами – 22 (за весь 2023 рік зареєстровано 108 покусів тваринами, з них безпритульними – 42 (38,8%).

Коментувати