Дозвілля, Культура, Новини, Суспільство

У Шосткинській центральній бібліотеці розпочалися курси української мови

У 2022 році, з початком повномасштабної війни, у Шостці з’являлося все більше і більше людей, які б хотіли вивчити, а дехто й вдосконалити українську мову, адже наше місто у більшості – російськомовне.

Після вчиненої агресії рф багато шосткинців перейшли у спілкуванні на рідну мову і виникла потреба в її удосконаленні. На виклик часу зреагували працівники Центральної міської бібліотеки, розпочавши роботу безкоштовних курсів із вдосконалення української мови.

За весь час роботи курсів 119 мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб отримали сертифікати про проходження навчання. Після літньої перерви, 9 жовтня, відбулося організаційне заняття для сьомої групи слухачів, говорить директорка КЗ «Шосткинська публічна бібліотека» Світлана Портянко.

Записалося 13 слухачів, це люди різного віку. Вони будуть навчатися протягом двох місяців два рази на тиждень.

Керівниця публічної бібліотеки та волонтер-викладач Олексій, привітали учасників з початком занять. У перший день курсів докладно зупинилися на організаційних питаннях: тривалість і розклад занять, програма, заходи безпеки.

Як наголосила Світлана Портянко, слухачів будуть навчати розмовній мові, граматиці, правопису, українській діловій мові. Викладач склав програму навчання такою, щоб вона була зрозумілою для всіх і кожний, хто відвідував курси, міг отримати те, на що він сподівався, говорить пані Світлана.

Слухачі пройшли вступне анкетування, де оцінили свій рівень володіння українською мовою та повідомили організаторів про свої очікувані результати. Особливість курсів – формування програми з урахуванням побажань слухачів та їхнього рівня підготовки, індивідуальний підхід до кожного.

Деякі слухачі, які проийшли на установче заняття, вже неодноразово відвідували курси. Пані Віра і пані Зоя, розповіли присутнім про свої успіхи у вивченні української мови, та поділилися планами стосовно занять. Волонтер Олексій наголосив слухачам на тому, що курси – лише перший крок до удосконалення власного мовлення, на якому не можна зупинятися.

Коментувати