ДСНС, Події, Суспільство

Упродовж минулого тижня піротехніки Сумщини виявили 26 вибухонебезпечних предметів

Про це на апаратній нараді очільнику області Володимиру АРТЮХУ доповів начальник штабу зони територіальної оборони Юрій ПОЛОУС.

За його словами, за цей період рятувальники обстежували території в Охтирському, Сумському, Шосткинському і Конотопському районах та виявили 26 одиниць вибухових предметів. Всі знахідки було вилучено та знешкоджено. Про це повідомляє Сумська ОВА.

Як наголосив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Денис КАРПЕНКО, піротехніки ДСНС продовжують обстежувати територію Сумщини, здійснювати відповідне маркування замінованих ділянок та очищати місцевість від небезпечних знахідок. Зокрема, залучення машини механізованого розмінування дозволяє наразі значно пришвидшити темпи робіт та робить сам процес безпечним для саперів.

Рятувальники вкотре застерігають громадян бути уважними та обережними, не нехтувати застереженнями та знаками мінної небезпеки.

У разі виявлення вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів дотримуйтеся нескладних, але вкрай важливих правил: не підходити; не чіпати; відійти на безпечну відстань (100 м); зателефонувати на номер 101.

Коментувати