Виставка, Краса, Культура, Мистецтво, Новини, Суспільство

Творчий шлях чотирьох мисткинь представлено на експозиції у краєзнавчому музеї Шостки

Щороку у другу неділю жовтня в Україні відзначають День художника. До цього свята, традиційно, викладачі художнього відділення Дитячої школи мистецтв представляли виставку своїх творчих робіт. Цьогоріч експозицію під назвою “Шлях” презентували у Шосткинському краєзнавчому музеї.

Свій творчій шлях відобразили у своїх роботах чотири викладачки школи мистецтв: Ольга Сергієнко, Алевтина Філон, Неля Якименко та Лариса Логвин.

Привітав з прийдешнім Днем художника директор краєзнавчого музею Ігор Сірий. Він зізнався, що здивований творчими роботами майстринь, їх творчими знахідками та сміливістю у техніці виконання експонатів.

Зараз я бачу нові етапи у зрості мисткинь і це надихає мене особисто, як художника. Дякую вам за те,що ви даруєте гарне мистецтво.

Як наголошує завідувачка художнього відділення Ольга Сергієнко, майстрині пензля, які виставили на розсуд поціновувачів мистецтва свої роботи, дуже різні творчі особистості.

Назву дали нашій виставці “Шлях”, це йдеться про творчий наш шлях. У кожної творчої особистості є свій шлях, по якому вона йде. Має свій хист і надії на майбутнє.

Пані Ольга говорить, що її роботи представлені у широкій палітрі жанрів. Різноманітна й техніка виконання: туш, акварель та змішана техніка. Її колеги по пензлю також представили різножанрову експозицію, це і тематичні роботи, портрети, квіти, колаж…

Лариса Логвин, викладачка художнього відділення поділилася, що пише в техніці акварель і вибір саме цієї техніки продіктував час, який нині швидко змінюється і не дає щось спланувати.

Тому така техніка оце все виявляє і сама робота мною керує. Ця техніка мене зачаровує, тому що я не знаю, що буде через 5 хвилин, через рік. Це зовсім неможливо спрогнозувати.

Пані Лариса зізнається, що їй дуже подобаються роботи колег, які вона вперше побачила саме на цій виставці, адже зараз викладачам приходиться працювати з учнями в онлайн режимі. Деякі експозиції були відкриттям, як для відвідувачів виставки, так і для самих художниць, адже вони були раніше не притаманні мисткиням.

Так Алевтина Філон, членкиня Національної спілки художників України, виставила на розсуд публіки свої роботи у техніці колаж, яких раніше у її доробку не було. Вона говорить, що останнім часом багато експерементує з техніками, використовує в роботі як колаж, так і акварель, різноманітні графічні матеріали, поєднує й комбінує техніки в написанні полотен.

Також і з дітьми багато експерементуємо у цьому напрямку. Сучасне мистецтво не стоїть на місці і задає новий тон, щоб шукати нові, виразні способи. На такому шляху художник завжди знаходить щось своє.

Знайшла на своєму творчому шляху нове і неперевершене й викладачка художнього відділення ДШМ Неля Якименко. Від її робіт йде тепло та глибина національного калориту, адже ці гобелени створені з вовни. Майстриня зізнається, що над деякими роботами доводиться працювати кілька місяців, інші ж виходять й через тиждень, а є такі, над якими мисткиня працює роки.

Творчість дає силу, надію… Я відпочиваю, коли працюю. Для мене ткацтво – це моя віддушина, тобто якщо я не працюю, значить, прожила якось не так цей день.

Музичний подарунок підготували майстриням пензля їх колеги Дитячої школи мистецтв. А ті, хто завітав на відкриття виставки, ще тривалий час отримували естетичну насолоду від неперевершених робіт талановитих художниць. Завітавши до краєзнавчого музею, можна всім бажаючим переключитися від буденності й тривожного сьогодення на прекрасне та світле, отримавши естетичний заряд енергії.

Коментувати