Новини, Події, Прокуратура, Суспільство

Судитимуть головного інспектора Управління Держінспекції архітектури та містобудування в Сумській області за вимагання у посадовців Шосткинського району грошей

На Сумщині судитимуть головного інспектора Управління Державної інспекції архітектури та містобудування в Сумській області. Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовноголовного інспектора.

Вказаний службовець вимагав від посадовців селищної ради 40 тис. грн за безперешкодне отримання сертифіката при прийнятті в експлуатацію після проведеного капітального ремонту водонапірної башти та артезіанської свердловини в одному з населених пунктів Шосткинського району.

Головний інспектор отримав 20 тис. грн авансу, після чого склав позитивний висновок, необхідний для отримання сертифіката. Після передачі решти від обумовленої суми 22 березня 2024 року головного інспектора було затримано.

За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під 212 тис. грн застави.

Коментувати