Медицина, Новини, Суспільство

Стало відомо, як почувають себе семеро шосткинців, які потрапили на лікарняне ліжко з отруєнням

На минулих вихідних до медзакладів Шостки потрапили семеро мешканців міста з гострою кишковою інфекцією, з них чотири дитини. Про це повідомила керівниця Шосткинського відділення ДУ “Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, Ірина Хаміцевич. Ці хворі з різних сімей, але є припущення, що всі вони вживали продукт, який придбали в одному з закладів нашого міста.

На лікарняне ліжко хворі потрапили 15 і 16 червня. Як стало відомо, вони проходять лікування в інфекційних відділеннях Шосткинської ЦРЛ та дитячої лікарні. При надходженні до відділення, їх стан був середньої тяжкості, констатували медики.

Як повідомила завідувачка інфекційним відділенням Тетяна Тупикова, наразі 5 хворих з гострою кишковою інфекцією знаходяться у відділенні, їх стан стабільно-задовільний і вже завтра пацієнтів готовлять до виписки. Лікарка говорить, що вони чекають остаточого результуту аналізів і тоді буде відомо, чи отримали хворі отруєння від одного продукту, який вживали напередодні погіршення стану здоров’я.

За словами Ірини Хаміцевич, після отримання повідомлення про гостре кишкове отруєння, спеціалісти установи розпочали лабораторне епідеміологічне розслідування взятих проб на виробництві, яке, імовірно, стало джерелом зараження кишковою інфекцією відвідувачів закладу.

Коментувати