СБУ, Суспільство

СБУ роз’яснила громадянам як протидіяти ворожій пропаганді

Щодня українська спецслужба протидіє ворожому кібершпигунству та атакам на інформресурси держави, масштабним спробам загарбників проводити інформаційно-психологічні операції для генерування зневіри та панічних настроїв громадян. Головна мета цих заходів – розхитування та дестабілізація суспільства. Про це повідомляє Управління СБ України в Сумській області.

Для максимального поширення прокремлівських фейків та наративів ворог намагається використовувати усі можливі засоби та платформи. Насамперед, мова йде про популярні соцмережі, через які рашисти просувають дезінформацію, зазвичай міксуючи її з достовірною або «зашиваючи» в таку для сприйняття як правдивої.

Дуже часто для цього ворог використовує спеціально створені ботоферми, які дозволяють «розганяти» контент сотням тисяч користувачів.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Служба безпеки заблокувала 60 ботоферм, діяльність яких контролювали ворожі спецслужби, припинила протиправну діяльність майже 1500 інтернет-агітаторів, які цілеспрямовано розганяли рашистську пропаганду.

Варто пам’ятати, що поширення громадянами ворожого контенту, який містить виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глоріфікацію її учасників, заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягань на територіальну цілісність або недоторканість України, тягне за собою кримінальну відповідальність.

Щоб не стати жертвою рашистської брехні та пропаганди, варто виконувати такі рекомендації:

🔹 отримуйте інформацію виключно з офіційних джерел;

🔹не довіряйте публікаціям ворожих чи проросійських ютуб- та телеграм-каналів, інших інформресурсів;

🔹 не поширюйте неперевірені дані серед своїх друзів і знайомихІ головне – вірте в захисників України та допомагайте їм! Інформаційний фронт – важлива складова нашої боротьби, тож тримаймо його разом!

Коментувати