Конкурси, Новини, Суспільство

Сайт Shostka News став фіналістом фестивалю-конкурсу “Війна в об’єктиві” з репортажем про військовослужбовицю з Шостки

У Києві відбувся фестиваль документалістики “Війна в об’єктиві”, на якому нагородили переможців конкурсу – представників медіа з найкращими матеріалами про національний спротив.

Фіналістом конкурсу став й наш сайт Shostka-News з тектовим репортажем “Жінка в пікселі: Розповідь шосткинки, військовослужбовиці Наталії Любиви про фронтові будні, перші дні повномасштабної війни” (автор Ірина Коваленко). Кожен фіналіст отримав стилізований іменний жетон з логототипом конкурсу “Війна в об’єктиві”.

Церемонія нагородження учасників конкурсу проходила в Українському домі, де зібралися ті, хто щоденно доносить правду про війну в Україні. Хоча самі журналісти, які приїхали на захід практично зі всіх регіонів, попросили не називати це конкурсом, бо вони ні з ким не конкурують, а їдуть у зону бойових дій, щоб показати усьому світу, що у нас відбувається.

Загалом на конкурс було подано 385 робіт, з них понад 130 вийшли у фінал. Журі, військовослужбовці ЗСУ, які в цивільному житті працювали медійниками, відібрали найкращих у 7-ми номінаціях, які і стали номінантами конкурсу.

Таке урочисте відзначення журналістів, які пишуть і знімають матеріали про війну в Україні, було вперше, говорять організатори заходу.

На мою думку, журналісти, – це у першу чергу, літописці історії . Від їхньої подачі, від їх роботи буде залежити те, наскільки суспільство усвідломлюватиме ту чи іншу ситуацію, – наголосив керівник служби зв’язків із громадськістю сил ТрО ЗСУ, Олексій Дмитрашківський.

Ведучими церемонії нагородження були журналістка Ірина Баглай та військовослужбовець Сил ТрО ЗСУ, режисер Ахтем Сеітаблаєв. На початку церемонії нагородження присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих медійників.

Під час заходу Михайло Кукуюк і гурт Zapal презентували емоційну поетично-музичну колаборацію присвячену проблематиці українських полонених. 

Також під час заходу представники об’єднання родин зниклих безвісти, полонених та загиблих військових ТрО міст привернули увагу до проблеми визволення українських військовослужбовців з російського полону. 

У рамках фестивалю відбулася фотовиставка робіт Олега Пальчика  та Олексія Дмитрашківського “Довжиною у війну”, яку розмістили у холлі.

Коментувати