ДПСУ, Історія

Розділили один окоп на двох: батько та син разом захищають державний кордон

Сергій Іванович та Іван Сергійович – батько та син, які разом стали на захист рідної землі. Військова історія родини розпочалася із рішення 21-річного Івана приєднатися до лав Держприкордонслужби України.

Хлопець забажав служити саме у бойовому мобільному підрозділі, що було абсолютно неочікуваним для сімʼї. Хоча, як зізналася згодом його мама, батькам було приємно усвідомлювати, що виховали справжнього чоловіка й патріота.

Не минуло й місяця, як тато військового, Сергій Іванович, не вагаючись, залишив роботу на залізниці й також приєднався до прикордонної родини. Пройшовши підготовку, «Батя» та «Син» у складі мобільного підрозділу вирушили на Схід країни. Відтоді вони в тандемі виконували бойові завдання на Бахмутському, Харківському та Сумському напрямках.

Справді було дуже страшно, але не за себе, а за сина. В такі моменти про себе згадуєш в останню чергу, головне, щоб з малим все було добре, – ділиться «Батя»

Попри постійну службову завантаженість чоловіки знаходять час для улюблених захоплень – старший полюбляє рибалити, а молодший грає у складі футбольної команди прикордонного загону.

Наразі «Батя» та «Син» проходять службу в Подільському прикордонному загоні та мають одну мрію на двох – вільну від ворога Україну, і роблять усе задля її якнайшвидшого втілення.

Коментувати