Влада, Допомога, Здоров'я

Реабілітація дітей до трьох років, які народилися передчасно або хворими, є безоплатною для сімей ВПО

Із 128 дитячих лікарень, діагностичних та спеціалізованих центрів з реабілітації, які законтрактовані з НСЗУ, батьки зі статусом внутрішньо переміщених осіб можуть обрати будь-який медзаклад, незалежно від місця реєстрації чи проживання та пройти курс реабілітації.

Передчасно народжені малюки або немовлята, які з’явилися на світ з певною фізіологічною патологією, потребують особливого медичного догляду і реабілітації. Її безоплатно надають у закладах країні, які мають договір із НСЗУ за пакетом «Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя». Таким чином Програма медичних гарантій забезпечує комплексною реабілітаційною допомогою всіх дітей, які її потребують, незалежно від місця їхнього народження та перебування.

Безоплатні послуги реабілітації, які отримують малюки з родин внутрішньо переміщених осіб.

Ознайомитися з повним обсягом послуг, які мають надаватися дітям відповідно до їхніх медичних потреб, можна на сайті НСЗУ у розділі Вимоги ПМГ 2024/ п.25 або за посиланням:

  • Як пройти курс реабілітації дитині до трьох років

Батькам або доглядачам дитини необхідно:

– отримати електронне направлення на реабілітацію від сімейного або лікуючого лікаря

– звернутись до будь-якого медичного закладу, що має договір на пакет «Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя».

Якщо дитину переводять з однієї лікарні до іншої (або в межах підрозділів одного медичного закладу), то у такому випадку направлення не потрібне.

Як знайти медзаклад, який надає послуги з реабілітації дітей?

  • Зателефонувати до контакт-центру НСЗУ 16-77, де підкажуть, які медичні заклади, що мають договір з НСЗУ на реабілітацію дітей до трьох років.

На сайті НСЗУ за допомогою аналітичної панелі/дашборду «Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій». Оберіть зліва у полі фільтрів область, населений пункт та «Групу послуг» – 25 «Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя». Карта покаже найближчі заклади з контактами.

Коментувати