Медицина, Новини, Суспільство

Про складну ситуацію у Шосткинській дитячій лікарні повідомила депутатам міськради лікарка медзакладу

Про непросту ситуацію, яка склалася в Шосткинській дитячій лікарні, розповіла депутатам Шосткинської міської ради дитяча лікарка Ольга Турочка. Вона повідомила, що медпрацівники вже тривалий час не отримують в  повному обсязі заробітну плату. Крім того, існує заборгованість по зарплаті декілька місяців.


Але медичну допомогу ми продовжуємо надавати в тяжких і складних умовах. Я хочу достукатися до ваших сердець, до вашого розуму. Не можна так!

За словами Ольги Турочки, виданий наказ про скорочення медпрацівників. Вона запевняє, що у дитячій лікарні не вистачає медперсоналу і якщо пройде скорочення, то місто буде мати не лікарню, а відділення.

Молоді лікарі наші від’їжджають до Новгород-Сіверського. Багато лікарів вже там. Медичні сестри йдуть працювати на виробництва.

Депутатка міськради і завідувачка інфекційним відділенням ЦРЛ, Тетяна Тупикова запропонувала виплачувати медичним працівникам матеріальну допомогу з міського бюджету у розмірі 10 тис грн.

Ми можемо знайти можливість з міського бюджету виділяти кошти, які будуть допомагати лікарям залишатися на робочому місці. Треба надавати житло спеціалістам, яких у нашому місті немає або не вистачає, щоб зацікавити їхати до нас працювати.

Міський голова Микола Нога зазначив, що система охорони здоров’я не фінансується міським бюджетом, а виключно державою. Але попри все, міська влада знаходить кошти на медицину з місцевого бюджету і допомагає. Крім того, він зауважив, що жодного лікаря не скорочено. Під скорочення потрапили медсестри.  

І далі будемо підтримувати дитячу лікарню. Вона нам всім потрібна, для наших діток, для діток півночі Сумської області.

Коментувати