Волонтерство, Допомога, Суспільство

Працівники Сумської організації Українського Червоного Хреста на постійній основі надаватимуть допомогу підопічним геріатричного пансіонату на Сумщині

Співпраця полягатиме у проведенні заходів з психосоціальної підтримки, які базуються на методиках зниження стресу, віднайдення власних ресурсів та радості та механізми турботи про себе.

Самотність і нестача спілкування – те, з чим стикається переважна більшість людей літнього віку. Адже , друзів все менше, хвороб – більше, рідні та близькі часто не поруч, щоб підтримати й допомогти. Ознака нинішніх реалій – також високий рівень тривожності, страхів та переживань.

Самотужки з цим впоратись непросто. Тому волонтери напряму «Психологічна допомога та психосоціальна підтримка» проводять багато зустрічей саме з людьми поважного віку, аби надати їм необхідну підтримку й інструменти психологічної самодопомоги, навчити активніше спілкуватись один з одним й не соромитись просити про допомогу.

Від елементів гри-знайомства до арт-терапевтичних прийомів – такі інструменти використовують волонтери для підвищення стресостійкості. І дуже тішаться від результату роботи, коли вдається створити теплу й дружню атмосферу у групі аж до «разом заспівати».

Допомога, соціальна та психологічна підтримка осіб поважного віку – один із важливих напрямів роботи Українського Червоного Хреста.

Коментувати