Безпека, Відео, ДСНС, Новини, Суспільство

На Шосткинщині зросла кількість пожеж: ворог застосовує нову тактику у війні, до якої додалася ще людська недбалість (+ відео)

Протягом минулого тижня у Шосткинській громаді, а також на прилеглих територіях, значно збільшилася кількість пожеж в екосистемах. Про це під час апаратної наради наголосив міський голова Микола Нога. Він попросив прокоментувати дане питання начальника Шосткинського управління ДСНС України в Сумській області Олександра Шалду.

За інформацією ДСНСника, на території України, зокрема і Шосткинської громади, вже певний час утримується суха, бездощова погода. Користуючись погодними умовами, підступний ворог обрав нову тактику по випалюванню нашої екосистеми та населених пунктів, наголосив Олександр Шалда та зауважив: “До чого ми повинні були давно підготуватися, але не підготувалися”.

У результаті ворожих обстрілів у Шосткинському районі зафіксовано 16 пожеж лісових масивів та 6 загорянь сухої рослинності. Як наголосив рятувальник, 29 пожеж сухої рослинності сталися через людську недбалість.

Можна сказати, що наше населення діє, як ворог, випалює. Тому у мене велике прохання до старост Шосткинської громади, якщо вони хочуть зберегти своє населення, помешкання, зробіть мінералізовані смуги (пожежозахисна смуга) навколо населених пунктів. Забезпечте кожний населений пункт пристосованою технікою для пожежогасіння, щоб до прибуття наших підрозділів ви могли вчинити певні дії щодо порятунку житлових будинків, господарств людей.

Керівник Шосткинського управління ДСНС, звертаючись до старост Шосткинської громади, запропонував організувати у кожному селі добровольчу команду, яка зможе до прибуття рятувальників розпочати гасіння пожежі сухої рослинності, яка буде підходити до населеного пункту. Особливо це стосується тих сіл, які межують з лісовою зоною.

Олександр Шалда говорить, щоб убезпечити населений пункт від пожеж, необхідно співпрацювати з лісництвами та агропідприємствами, які зможуть виділити техніку для влаштування пожежозахисних смуг навколо населених територій.

На цих вихідних ми проводили перевірку щодо наявності мінералізованих смуг у Шосткинській громаді, ситуація виявилася дуже плачевною. Пожежозахисні смуги майже не поновлені по всій нашій громаді.

Міський голова Микола Нога зауважив, що небезпека пожеж в екосистемі зберігається не тільки в селах громади, а й в місті. У нас є багато закинутих городніх ділянок, де росте сухостій, тому їх теж треба обпахувати, створювати пожежозахисні смуги.

Керманич громади наголосив, що тривають спекотні, сухі дні, тому треба серйозно попрацювати над пожежною небезпекою відповідальним службам, а старостам – організувати чергування на своїх територіях.

Коментувати