102, Війна РФ проти України, Суспільство

На Сумщині вибухотехніки поліції знешкодили і знищили бойову частину російської ракети Х-59

До поліції, на лінію 102, надійшло повідомлення про ворожу ракету, яка впала у лісі на прикордонні з росією та не вибухнула. Мобільна група відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області вирушила на місце падіння ідентифікувала, знешкодила та знищила надзвичайно небезпечний снаряд.

Прибувши на місце, і оглянувши знахідку, поліцейські сапери прийшли до висновку, що це рештки та бойова частина російської  авіаційної ракети класу «повітря – земля» Х-59 «Овод». 

Бойова частина цієї ракети важить понад 280 кілограм. Саме з нею співробітникам відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області довелося працювати.

Після знешкодження, авіаційний снаряд, за допомогою важкої техніки було вивезено з лісу та відправлено на спеціальний полігон для знищення шляхом підриву, – говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк

Це вже далеко не перша ракета цього типу, яку довелося знешкоджувати і знищувати саперам поліції. Їх, що не розірвалися, виявлено і знищено щонайменше десяток за понад два останні роки.

Начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк, нагадує громадянам, що у випадку виявлення будь-яких  боєприпасів, підозрілих предметів, схожих на боєприпаси чи їх рештки, а особливо бомб, безпілотних літальних апаратів різних типів, ракет або їх залишків ні в якому разі не варто підходити до них, торкатися та проводити з ними будь-які маніпуляції. Це може бути вкрай небезпечно для життя!

Громадяни! Про всі вибухонебезпечні знахідки обов’язково  повідомляйте поліцію зателефонувавши на лінію 102. Сапери поліції прибудуть на місце та знешкодять знайдений вибухонебезпечний предмет.

Коментувати